Читај ми!

Хладни распуст у Вуковару

Вуковарски ученици Техничке школе "Никола Тесла" већ другу зиму се смрзавају и због тога су на присилном распусту. Директор школе уз сагласност Вуковарско-сремске жупаније одлучио да обустави наставу, док се не побољшају временске прилике.

Ученици Техничке школе "Никола Тесла" у Вуковару од уторка су на принудном, али не и неочекиваном школском распусту, пише Јутарњи лист.

Већ другу зиму ученици и професори трпе последице немара и небриге Министарства регионалног развоја, Министарства образовања и Вуковарско-сремске жупаније. Они нису могли да подносе рад у згради бившег "Радничког дома" у Борову у учионицама у којима је у понедељак максимална температура била 8 степени Целзијусових, а у ходницима је забележено минус пет степени, пише загребачки лист.

"Да је било бар пет степени више не би било проблема. Истрпели бисмо то као што трпимо већ другу зиму за редом и на настави седимо у зимским јакнама, с капама на главама и шаловима око врата", каже један ученик ове школе, додавши да није срећан што је настава до даљег отказана.

"Нико нам то неће опростити и све ћемо морати надокнадити. Шта ви мислите да смо ми равнодушни што већ другу годину за редом радимо у катастрофалним условима? Нисмо, али немамо избора", каже овај младић видно огорчен небригом система.

Директор школе Ђорђе Лукић је уз сагласност Вуковарско-сремске жупаније одлучио да обустави наставу до даљег, односно док се не побољшају временске прилике.

"Стварно се више није могло радити и ово је била једина логична одлука. Надамо се да овако хладно време неће потрајати како бисмо имали што мање сати за надокнаду", рекао је Лукић, који је у протеклих годину и по дана апеловао на решавање проблема на све могуће адресе надлежних институција, али одговора није било.

Тек му је пре нешто више од месец дана понуђено да се преселе у зграду једне основне школе, али је то било технички неизводљиво.

"Раднички дом" требало је да послужи привремено на годину дана као простор док се не заврше радови на обнови праве школске зграде, која је требало да буде обновљена до почетка јесени прошле године.

Министарство регионалног развоја, као инвеститор радова, у октобру прошле године је раскинуло уговор са извођачем радова, јер су тек тада увидели да они нису у стању да радове изведу квалитетно и у предвиђеном року. Директор и надзорни инжењер у Министарству регионалног развоја су још у децембру 2010. године сугерисали на то, али тада нико није хтео да их слуша, пише Јутарњи лист.

„Нови извођач још није изабран, нити имамо информацију шта се дешава са конкурсом", каже директор.

Ко је крив за овакво стање, нико не зна. Надлежни одговорност пребацују једни на друге и кривца увек траже у туђем дворишту, пише загребачки лист.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару