Читај ми!

Косорова одбацује оптужбе

Бивша хрватска премијерка Јадранка Косор негирала да је знала за постојање црних страначких фондова. Одбацујем све што ми се подмеће, рекла председница ХДЗ-а.

Шефица ХДЗ-а и бивша премијерка Јадранка Косор одбацила је оптужбе да је девет месеци знала за нелегални новац у сефу странке, као и да није знала за црне стране страначке фондове.

"Одбацујем све што ми се подмеће", изјавила је Косорова на ванредној конференцији за медије коју је сазвала поводом оптужби бившег члана управе "Кроација осигурања" Дамира Михановића да је 270 дана знала за новац у сефу ХДЗ-а.

Чланови ХДЗ-а су новинарима поделили мејлове које је Косорова добила од Михановића, а у којима се жали на притиске због тога што је добио отказ у "Кроација осигурању".

Шефица ХДЗ-а изјавила је да никад ником није претила и нагласила да је била свесна да се борба против корупције може окренути против ње, истичући да је све шта зна о новцу у сефу ХДЗ-а већ рекла канцеларији за сузбијање корупције и организованог криминала.

"Занимљиво је што се Михановић поново појавио у том случају као крунски сведок", рекла је Косорова.

Према његовим речима, Косорова није наредила и није знала за недавно распуштање градског одбора ХДЗ-а у славонском граду Валпову, које је, по тврдњама медија, спроведено како би се у Славонији одржала предност шефице ХДЗ-а и потпредседника Владимира Шекса.

Михановић је прекључе у емисији "Недељом у два" Хрватске телевизије изјавио да му је у септембру прошле године претила жена из самог врха тадашње владе, наводно преко посредника.

Он је оптужио Јадранку Косор да је 270 дана знала за нелегалне паре у сефу ХДЗ-а.

Јутарњи лист је известио да је Канцеларија покренула нову истрагу под радним називом Фими-Медија II, а истражујe се финансирање председничке кампање Јадранке Косор.

Осим кампање, тврди се и да се тим парама Косоровој и њеним сарадницима куповала скупа одећа и авионске карте, а за плаћање је био задужен бивши благајник ХДЗ-а Младен Баришић који је један од оптужених у афери Фими медија.

Фими медија је агенција преко које су се, према сазнањима истраге, извлачиле паре из државних предузећа и завршавале у ХДЗ-у или у џепу бившег премијера и шефа ХДЗ-а Иве Санадера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару