Читај ми!

Ухапшен Нусрет Имамовић

Полиција БиХ ухапсила лидера вехабија из Горње Маоче Нусрета Имамовића. У акцији покренутој током истраге о недавној пуцњави око америчке амбасаде у Сарајеву, ухапшени и Елдин Имамовић и Јасмин Мустајбашић.

Специјалци Државне агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су вођу вехабијске заједнице у Горњој Маочи, Нусрета Имамовића и још две особе у склопу истраге о недавној пуцњави око америчке амбасаде у Сарајеву.

Интернет портал Sarajevo-x наводи да је ухапшен и Имамовићев брат Елдин, као и Јасмин Мустајбашић.

Нусрет Имамовић већ годинама слови за лидера селафија у Горњој Маочи и шире. Један период провео је у Бечу где је сматран једним од најближих сарадника Мухамеда Порче.

Вехабије из Горње Маоче важе за најрадикалније међу босанским вехабијама. Током последњих десетак година, радикални исламисти из тог места били су хапшени због мноштва наводних покушаја терористичких напада, укључујући подметање експлозива на рути којом је својевремено требало да прође амерички председник Бил Клинтон.

Хрватска и италијанска полиција осујетиле су њихов покушај да поставе бомбе током сахране папе Јована Павла Другог. 

Током преподнева у Горњој Маочи је претресено више локација по налогу тужиоца Посебног одељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ.

Како је потврђено у Тужилаштву, активности су спроведене ради прикупљања доказа у предмету који се води против Мевлида Јашаревића осумњиченог за терористички напад на Амбасаду САД у Сарајеву.

Мевлид Јашаревић је 28. октобра прошле године пуцао из аутоматске пушке на зграду Амбасаде САД у Сарајеву.

Након полусатне драме, Јашаревић је рањен у ногу, после чега је ухапшен и смештен у притворску јединицу Суда БиХ. Оптужен је за кривично дело тероризма.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару