Читај ми!

Џомић остаје у Црној Гори

Парох подгорички Велибор Џомић остаје у Црној Гори до окончања управног спора са Министарством унутрашњих послова, одлука је Управе полиције Црне Горе.

Управа полиције Црне Горе донела је решење којим се пароху подгоричком Српске православне цркве (СПЦ) Велибору Џомићу омогућава боравак у Црној Гори до окончања управног спора који је покренуо против Министарства унутрашњих послова.

Џомић је рекао да је Управа полиције уважила разлоге које је навео у захтеву којим је тражио одлагање извршења решења о одбијању дозволе за привремени боравак, до окончања управног спора.

"То значи да до доношења пресуде могу легално, као и до сада, да боравим у Црној Гори. Остаје ми да у управном спору докажем основаност свога захтева, као и неоснованост решења МУП-а" , рекао је Џомић Танјугу.

Џомић се нада да ће Управа полиције слично поступити и у случајевима других православних свештеника и монаха чији су поступци у току.

Џомић је управни спор покренуо против МУП-а зато што је та институција у другостепеном поступку одбила његов захтев за дозволу за боравак у Црној Гори, позивајући се на мишљење Агенције за националну безбедност којим је свештеник СПЦ оквалификован да "угрожава националну безбедност Црне Горе".

Црногорски министар унутрашњих послова Иван Брајовић рекао је раније да је до сада одбијено 35 захтева свештеника и монаха СПЦ за одобравање привременог боравка у Црној Гори ради вршења верске службе, због чега су они морали да напусте црногорску територију.

Њихови захтеви су одбијени, јер смо поштовали закон, односно, јер СПЦ није регистрована у евиденцији верских заједница коју води МУП Црне Горе, навео је Брајовић.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије одбацио могућност регистровања СПЦ на начин како то тумачи црногорска власт и позвао државне органе да што пре прекину с прогоном канонске Православне цркве у Црној Гори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару