Читај ми!

Криминал не угрожава Црну Гору

Организовани криминал не угрожава Црну Гору, изјавио црногорски председник Филип Вујановић. Опозиција затражила увођење неке врсте ванредног стања.

Црногорски председник Филип Вујановић изјавио је да информација коју има од безбедносних структура јасно показује да не постоји ризик да организовани криминал угрози Црну Гору.

Вујановић је, како је саопштено из његовог кабинета, у разговору с лидерима Нове српске демократије и Покрета за промјене, Андријом Мандићем и Небојшом Медојевићем, истакао да је Црна Гора максимално посвећена борби против организованог криминала и корупције.

Црна Гора ће, како је навео Вујановић, до приступних преговора и током њих, у сарадњи с Европском унијом, ту посвећеност додатно потврдити.

Он је указао на потпуну отвореност безбедносних структура да, у комуникацији с лидерима опозиције и свима у Црној Гори, провере све околности које су од значаја за борбу против организованог криминала.

Мандић и Медојевић саопштили су данас да су од Вујановића затражили увођење неке врсте ванредног стања у Црној Гори ради обрачуна са организованим криминалом, али је он то, како су навели, одбио с образложењем да је безбедоносна ситуација у земљи стабилна.

Андрија Мандић и Небојша Медојевић разговарали су на свој захтев са председником Црне Горе Филипом Вујановићем о безбедносној ситуацији у држави. Разговор су тражили поводом случаја "листинг", цурења поверљивих информација са седница Одбора за безбедност, оставке директора тајне полиције, те намере власти да за челне људе у јавној и тајној полицији постави партијске кадрове.

Мандић и Медојевић су након састанка пренели да су Вујановићу саопштили своје виђење безбедносне ситуације, оценили да је она "ванредна", да је на делу "обавештајно-политички рат" и да не искључују могућност "одмазде људи из организованог криминала према неким људима из полиције, Агенције за националну безбедност, министрима, политичарима, новинарима".

Председник државе саопштио је да, према информацијама којима он располаже, стање у Црној Гори није ванредно, службе безбедности могу да се боре против организованог криминала и корупције, а ризик евентуалне одмазде организованог криминала је минималан, пренео је Вујановићеве оцене лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Медојевић и Мандић поновили су свој став да објављивање листинга у медијима, цурење поверљивих информација и оставка директора тајне полиције указују да "постоје озбиљне пукотине у сектору безбедности" и да је реч о "обавештајном и политичком обрачуну разних групација у власти".

Они су протестовали поводом наговештених кадровских решења на челу тајне и јавне полиције и оценили да је именовање партијских функционера "лоша порука Европи и корак уназад у реформи сектора безбедности".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару