Читај ми!

Оставка због листинга?

Владан Јоковић, директор црногорске Агенције за националну безбедност, поднео оставку на ту функцију. Оставка се може довести у везу са афером "листинг", преносе црногорски медији.

Директор Агенције за националну безбедност (АНБ) Црне Горе Владан Јоковић поднео је оставку на ту функцију из, како је навео, личних разлога.

"Уверен сам да овај чин неће имати било какве озбиљне реперкусије у безбедносном систему Црне Горе, као и да неће бити предмет политизације и евентуалних спекулација", рекао је Јоковић.

Владан Јоковић је навео да његов гест може само допринети даљој демократизацији друштва.

Јоковић је истакао да је АНБ у протеклом периоду значајно доприносила остваривању стратешких циљева Црне Горе, штитила националне интересе и имала нарочит сензибилитет за основне постулате демократског друштва.

Оставка првог човека црногорске тајне службе може се довести у везу са неефикасношћу система безбедности да расветли аферу листинг, преносе црногорски медији.

Председник Владе Црне Горе Игор Лукшић раније је изразио сумњу да ће истрага о афери листинг имати резултата, а као разлог је навео недовољну функционалност служби безбедности.

У црногорској јавности данима круже спекулације да ће и директор Управе полиције Веселин Вељовић поднети оставку или бити смењен. Вељовић је раније рекао да је спреман да поднесе оставку уколико се утврди било каква одговорност црногорске полиције у афери листинг.

Подгорички дневник Дан раније је објавио листинг у коме је наведено да су црногорски премијер Игор Лукшић и министар иностраних послова Милан Роћен током 2008. године наводно контактирали са одбеглим нарко босом Дарком Шарићем.

Лукшић и Роћен експресно су демантовали те наводе, оцењујући да су у питању фалсификати и подметачине, и затражили од Тужилаштва хитну истрагу поводом тога.

Специјални тужилац Ђурђина Ивановић рекла је да је формат спорног листинга, који је објављен у Дану, направљен у полицији, а да је неко накнадно фалсификовао, односно у њега уписао имена Лукшића и Роћена. Управа полиције потом је те наводе одбацила као спекулације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару