Читај ми!

"Побједа" у босанском лонцу?

Власник сарајевског "Дневног аваза" Фахрудин Радончић тражио продужење тендера за продају подгоричке "Побједе". Могуће да ће босански медијски тајкун купити најстарије црногорске новине, пишу "Вијести".

Сарајевски Дневни аваз откупио је тендерску документацију за куповину подгоричког листа Побједа, а сада је његов власник Фахрудин Радончић тражио да тендер, који истиче сутра, буде продужен, пишу подгоричке Вијести.

С обзиром на тај захтев, спекулише се да ће Радончић ипак поднети понуду за куповину најстаријег црногорског дневног листа, као и да је босански медијски тајкун то одлучио после разговора с председником ДПС-а Милом Ђукановићем, наводе Вијести.

Радончић и Ђукановић су, наводно, разговарали о приватизацији државног листа, а не би било изненађење да купопродајни уговор предвиди и брисање дела дуга Побједе, који износи више од 10 милиона евра, пишу Вијести.

На то, како наводи подгорички лист, упућује чињеница да је Радончић, ипак, откупио тендерску документацију за купопродају 85,99 одсто државних акција и затражио продужење рока, иако је раније навео да није заинтересован за куповину Побједе.

Дневни аваз прогласио је, 2006. године, Ђукановића за личност године.

"Ако контроверзни босански бизнисмен и политичар Радончић постане власник Побједе, државна новина у народу позната и као "Глас чепурака" могла би прерасти у аваз (глас) говора мржње и обрачуна са неистомишљеницима", пишу Вијести.

"Јавност у Босни и Херцеговини одавно зна да се сарајевски Дневни аваз, чији је власник Радончић, не либи говора мржње и непрофесионалног новинарства, а црногорски грађани ускоро ће сазнати да ли ће држава предати најстарији дневни лист у руке власника највеће босанске медијске куће и челника Савеза за бољу будућност БиХ", наводе Вијести.

Тендерску документацију за куповину Побједе откупила је и фирма "Медиа неа", оснивач подгоричких Дневних новина. Држава је до сада два пута безуспешно покушавала да прода Побједу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару