Читај ми!

Ђукановић: "Листинг" напад на државу

Афера "листинг" представља напад на Владу, државу Црну Гору и њен европски пут, рекао лидер ДПС-а Мило Ђукановић. Тужилаштво и полицију очекује захтеван посао, каже Ђукановић.

Лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић рекао је да афера "листинг" представља напад на Владу, државу Црну Гору и њен европски пут, преноси Танјуг.

"За мене нема никакве сумње да је главни циљ афере била Црна Гора и њен европски пут, као и да су премијер Игор Лукшић и шеф дипломатије Милан Роћен одабрани као најистакнутији представници Владе на европским задацима", рекао је Ђукановић.

Подгорички дневник Дан раније је објавио листинг према коме су Лукшић и Роћен током 2008. године телефоном наводно контактирали са одбеглим нарко босом Дарком Шарићем.

Ђукановић је Телевизији Црне Горе рекао да тужилаштво и полицију очекује захтеван посао да, колико је могуће, спроведу истрагу до краја и "покушају да одгонетну ко је најодговорнији за оно што се догодило".

Лукшић и Роћен експресно су демантовали наводе да су разговарали са Шарићем, оцењујући да су у питању "фалсификати и подметачине", и затражили од Тужилаштва хитну истрагу.

Специјални тужилац Ђурђина Ивановић рекла је да је формат спорног листинга, који је објављен у Дану, направљен у полицији, а да је неко накнадно фалсификовао, односно у њега уписао имена Лукшића и Роћена.

Управа полиције потом је одбацила као спекулације наводе да је листинг о наводној телефонској комуникацији између Лукшић и Роћен са Шарићем фалсификован у полицији.

Црногорска полиција је навела да постоји могућност да је споран документ фалсификован у некој другој држави, с обзиром да је листинг телефонских разговора Шарића достављан и партнерским службама у региону.

Тужиластво Црне Горе почело је потом саслушање службеника Управе полиције којима су били доступни листинзи телефонских позива Шарића, за којим је Србија расписала међународну потерници због шверца дроге.

Управа полиције претходно је доставила Тужилаштву имена припадника полиције који су имали приступ листинзима, који су касније фалсификовани.

У истрази о афери листинг откривено је да су коверте 1. децембра послате дневним листовима Дан и Курир из поште у Плужинама. Полиција је узела изјаве од радника поште у том граду, а они су саопштили да се ничега не сећају.

Лукшић је поручио да истрага о афери листинг не може трајати у недоглед.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару