Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Ваздушне снаге Русије добиле нову серију бомбардера Су-34; експлозије у Брјанску, гори руско складиште оружја

Рат у Украјини – 959 дан. Противваздушна одбрана руске војске је током протекле ноћи оборила 47 украјинских беспилотних летелица изнад пет региона, саопштило је Министарство одбране Русије. Ваздушно-космичке снаге (ВКС) Руске Федерације добиле су нову серију бомбардера Су-34, саопштио је први потпредседник Владе Руске Федерације Денис Мантуров. Експлозије у Карачевском округу у Брјанској области, Кијев тврди да је погодио велико руско складиште оружја.

Ваздушне снаге Русије добиле нову серију бомбардера Су-34; експлозије у Брјанску, гори руско складиште оружја Ваздушне снаге Русије добиле нову серију бомбардера Су-34; експлозије у Брјанску, гори руско складиште оружја

Снаге руске војске ушле су у Торецк, у Бахмутском округу Доњецке области. Како наводи украјинска бригада Националне полиције "Љут", Руси су стигли до Централног рудника у Торецку.

Москва је саопштила да НАТО разматра опције за војне операције против Русије и испитује руте за пребацивање трупа.

Шеф дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да ће Русија знати ако буде донета одлука о удару западним оружјем на територију Федерације, а да ће "шема" коју им је изнео председник Владимир Путин већ бити на снази. 

Генерални секретар Марк Руте поручује да је пут Украјине у НАТО неповратан, а да Русија нема право гласа или вета по том питању.

Премијер Мађарске Виктор Орбан упозорава да Украјина не може да победи Русију на бојном пољу, а да су комуникација и прекид ватре неопходни да би се спасили животи.

Амерички председник Џозеф Бајден неће учествовати на Рамштајновом састанку Контакт групе за одбрану Украјине 12. октобра, који ће се први пут одржати на нивоу лидера земаља.

Из Беле куће саопштавају да је та одлука донета због урагана "Милтон" који ће, како се очекује у блиској будућности, погодити америчку државу Флориду.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи