Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Путин: Нуклеарно оружје нам није потребно за победу; Бајден се извинио Украјини због одлагања помоћи

Рат у Украјини – 835. дан. Руски председник Владимир Путин у Санкт Петербургу изјавио је да Русија не мора да користи нуклеарно оружје да би победила у Украјини. Са друге стране, амерички председник Џозеф Бајден који се састао са украјинским председник Володимиром Зеленским у Паризу, извинио се Украјини због кашњења помоћи, најавивши подршку у вредности од 225 милиона долара. Огласио се и генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес који је поручио да неће присуствовати глобалном самиту о мировној формули за Украјину у Швајцарској следеће недеље.

Путин: Нуклеарно оружје нам није потребно за победу; Бајден се извинио Украјини због одлагања помоћи Путин: Нуклеарно оружје нам није потребно за победу; Бајден се извинио Украјини због одлагања помоћи

Жестоке борбе воде се у Харковској области, око Часовог Јара, Купјанска и на другим деловима фронта.

Украјински дронови оштетили су рафинерију у руској Ростовској области, гађали су складиште горива у Белгороду.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг каже да западни савезници морају да обезбеде Украјини сталну војну подршку.

Москва је затражила да се 14. јуна одржи седница Савета безбедности Уједињених нација, због дозволе западних земаља Кијеву да користи њихово оружје за директан удар на Русију.

Партнери Кијева трпеће последице, каже руски председник Владимир Путин. Размишља о асиметричном одговору и снабдевању противника Запада широм света напредним оружјем дугог домета.

Ако буде угрожена безбедност и територијални интегритет Русије, каже да ће користити сва средства одбране – укључујући нуклеарно оружје.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије