Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кремљ: Земље које шаљу оружје дугог домета суочиће се са "последицама"; Кијев тражи од Москве одштету за рушење бране Каховка

Рат у Украјини – 834. дан. Власти Ростовске области саопштиле су да су украјински дронови погодили рафинерију нафте. Украјинске ваздухопловне снаге тврде да су обориле 17 од 18 беспилотних летелица типа "шахед". Кремљ упозорава да ће се земље које снабдевају Кијев оружјем дугог домета суочити са "последицама". Кијев тражи од Москве 2,5 милијарди долара за рушење бране Каховка.

Кремљ: Земље које шаљу оружје дугог домета суочиће се са "последицама"; Кијев тражи од Москве одштету за рушење бране Каховка Кремљ: Земље које шаљу оружје дугог домета суочиће се са "последицама"; Кијев тражи од Москве одштету за рушење бране Каховка

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександар Сирски обишао је подручје активних борби на харковском и купјанском фронту.

Украјински званичници уверени су да ће дозвола западних сила да војска употреби њихово оружје за нападе на територију Русије, ослабити руску војску.

Са друге стране, руски председник Владимир Путин каже да одговор на испоруке далекометног наоружања Украјини може бити асиметричан, а да ће о томе размислити. 

"Зашто онда немамо право да своје оружје исте класе испоручимо у оне делове света где ће се изводити напади на кључне објекте оних земаља које то раде против Русије?", упитао је Путин.

Украјински председник Володимир Зеленски разговарао је у Дохи са емиром шеиком Тамимом бин Хамадом ел Танијем. Било је говора о окончању рата и повратку деце коју је Русија одводила из Украјине од почетка рата.

Кијев тражи да се Украјинци у иностранству који имају бар 17 година што пре врате у Украјину и пријаве за војну службу. Због великих губитака и недовољног броја мобилисаних, ангажују дезертере.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије