Читај ми!

Путин: Ако би била угрожена, Русија би користила све доступне методе одбране

Руски председник Владимир Путин рекао је да би Русија могла да користи све доступне методе како би се одбранила уколико јој се угрози суверенитет или територијални интегритет. Поручује и да нема никакву жељу да нападне НАТО, али и истиче да би одговор на испоруке далекометног наоружања Украјини могао бити асиметричан.

Руски председник Владимир Путин, упитан о ризицима нуклеарног рата због Украјине, упозорио је данас Запад да би Русија могла користити све доступне методе како би се одбранила уколико јој се угрози суверенитет или територијални интегритет.

Путин је рекао да је Запад више пута оптуживао Русију за нуклеарно ратно подстрекивање, али је рекао да је то погрешно подсетивши да су Сједињене Америчке Државе користиле нуклеарно оружје против Јапана у Другом светском рату, преноси РИА.

Обраћајући се уредницима међународних новинских агенција у Санкт Петербургу, Путин је рекао да руска нуклеарна доктрина дозвољава употребу таквог оружја као одговор на бројне претње.

"Из неких разлога, Запад верује да Русија то никада неће употребити. Имамо нашу нуклеарну доктрину и погледајте шта она каже. Ако нечије акције угрозе наш суверенитет и територијални интегритет, сматрамо могућим да користимо сва средства која су нам на располагању. Ово не би требало узимати олако и површно", рекао је Путин.

Асиметричан одговор на наоружавање Украјине

Одговор на испоруке Украјини далекометног наоружања може бити асиметричан, о томе ћемо размислити, рекао је руски председник Владимир Путин, преноси РТ.

"Размишљамо о томе да, ако неко мисли да је могуће да се испоручује такво оружје у ратну зону за нападе на нашу територију и да нам ствара проблеме, зашто онда ми немамо право да своје оружје исте класе испоручимо у оне регионе света, где ће се изводити напади на кључне објекте оних земаља које то раде против Русије", рекао је Путин.

Руски председник је рекао да Русија нема никакву жељу да нападне НАТО.

"Немамо жељу да нападнемо НАТО – зар мислите да смо луди, или тако нешто“, упитао је Путин.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије