Читај ми!

...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Песков након напада дронова на Москву: Не планирамо да прогласимо ратно стање; САД: Не подржавамо нападе унутар Русије

Рат у Украјини – 462. дан. Русија не планира да прогласи ратно стање након напада дронова на Москву, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, али Москва најављује оштар одговор. Током ноћи је избио пожар у рафинерији у руској Краснодарској области. Локалне власти тврде да је реч о нападу дроном. Кијев негира умешаност. Бела кућа је саопштила да прикупља информације о нападима беспилотних летелица на Москву. Поручила је да САД не подржавају нападе унутар Русије.

Украјина је током јучерашњег дана извела највећи напад беспилотним летелицама на Москву, саопштила је Русија. Градоначелник Москве Сергеј Собјанин изјавио је да је у нападу дронова на Москву дошло до мањих оштећења на неколико зграда.

Председник Владимир Путин назвао је напад терористичким актом, и најавио оштар одговор.

Кијев је негирао да је директно укључен у напад.

Министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да "Запад подржава геноцид" у Украјини подршком мировног плана Володимира Зеленског, за који је навео да би "уништио све руско" у источној Украјини и на Криму.

Бела кућа је саопштила да САД још прикупљају информације о извештајима о нападима беспилотних летелица на Москву. Поновила је да не подржава нападе унутар Русије и да је усредсређена на помоћ Украјини да поврати своју територију.

Запад појачава снабдевање Кијева опремом и оружјем.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво