Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Путин: Напад дроновима на Москву ─ терористички акт; Кијев: Нисмо директно умешани

Рат у Украјини – 461. дан. Напади дроновима на Москву – градоначелник наводи да су забележена мања оштећења на неколико објеката. Министарство одбране Русије наводи да је оборено осам украјинских дронова. Најављује оштар одговор на украјински напад. Руски председник Владимир Путин оптужио је Украјину за терористичке активности и поручио да је Кијев изабрао пут застрашивања руских грађана. Нисмо директно умешани у напад, одговара Кијев. Ваздушни напади и на украјинску престоницу, локалне власти наводе да је оборено више од 20 дронова.

Рат у Украјини – 461. дан. Русија је током јучерашњег дана наставила талас ваздушних удара на Кијев, црноморску луку Одеса и град Хмељницки на западу Украјине, тврди Кијев.

Вјачеслав Глатков, губернатор руске Белгородске области која се граничи са Украјином, саопштио је да су украјинске снаге гранатирале неколико пограничних насеља.

Председник Русије Владимир Путин потписао је закон о повлачењу Русије из Уговора о конвенционалним оружаним снагама у Европи (ЦФЕ).

Белоруски председник Александар Лукашенко поручио је да има нуклеарног оружја за све који се придруже савезу Минска и Москве.

Пољска најављује затварање границе за теретна возила из Белорусије и Русије. Украјина увела санкције Ирану на 50 година.

Данска премијерка Мете Фредериксен саопштила је да њена влада планира да повећа издвајања која се односе на војну помоћ Украјини за 2,6 милијарди долара ове и наредне године. 

Страни инвеститори су из Русије повукли 36 милијарди долара.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво