Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нови руски ваздушни удари на Кијев; Лукашенко: Нуклеарног оружја има за све у савезу са Минском и Москвом

Рат у Украјини – 460. дан. Ваздушна опасност широм земље. Нови талас ваздушних удара на украјинску престоницу, црноморску луку Одеса и град Хмељницки, тврди Кијев. Вјачеслав Глатков, губернатор руске Белгородске области која се граничи са Украјином, саопштио је да су украјинске снаге гранатирале неколико пограничних насеља. Белоруски председник Александар Лукашенко поручио је да има нуклеарног оружја за све који се придруже савезу Минска и Москве. Ердоган и Зеленски разговарали о ситуацији у Украјини.

Рат у Украјини траје 460 дана. Украјинска војска поручује да је спремна за дуго најављивану контраофанзиву, док је јуче забележен највећи напад дроновима на Кијев од почетка рата. Кијев наводи да је оборено више од 40 дронова над престоницом.

Председник Украјине Володимир Зеленски предложио је нацрт закона којим би Украјина увела санкције Ирану на 50 година, рекао је у недељу шеф кабинета украјинског председника Андриј Јермак, као одговор на, како Кијев тврди, то што је Техеран испоручио оружје Москви.

Запослени у нуклеарној електрани Запорожје и руска војска довољно су професионални да спрече било какву украјинску диверзију, изјавио је Ренат Карча, саветник генералног директора руске компаније за нуклеарну енергију Росенергоатом.

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров осудио је планове западних земаља да пошаљу Украјини борбене авионе Ф-16 као неприхватљиву ескалацију.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво