Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Столтенберг: Украјина има право на самоодбрану; Медведев упозорава на "нуклеарну апокалипсу"

Рат у Украјини – 454. дан. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да обука украјинских пилота у управљању Ф-16 не чини од Алијансе страну у сукобу, али да Украјина има право на самоодбрану. С друге стране, заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев упозорава да ће се ризик од "нуклеарне апокалипсе" повећавати како Запад буде испоручивао све разорније оружје Кијеву. Продужен притвор новинару америчког листа Волстрит џорнал Евану Гершковичу. Бела кућа тражи ослобађање.

Званични Кијев тврди да украјинске снаге и даље држе мање упориште у Бахмуту. С друге стране, приватна војна група "Вагнер" најављује повлачање наредних дана.

Начелник руске области Белгород Вјачеслав Глатков рекао је да је током јучерашњег дана "диверзантска група" украјинске војске ушла на територију Русије код Граворонског округа, који се граничи са Украјином.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков навео је да саботажом код Белгорода Украјина скреће пажњу са губитака у Бахмуту.

Он је рекао да је руски председник Владимир Путин обавештен о ситуацији и потврдио да се у Белгородској области ради на протеривању диверзаната са руске територије.

Током јучерашњег дана нуклеарна електрана Запорожје остала је без струје након пријављеног пожара на електроенергетском објекту у истоименом граду. Спољно напајање струјом је након неколико часова обновљено.

Нa састанку у Бриселу министри спољних послова земаља Европске уније нису успели да се договоре око 11. пакета санкција против Русије и додатне војне помоћи Украјини, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

"Одлука о наставку финансирања испорука оружја Украјини из Европског мировног фонда није донета, а није донета ни одлука о санкцијама", рекао је Сијарто у разговору са мађарским новинарима.

Кијев чека америчке борбене авионе Ф-16. Западни званичници кажу да би обука украјинских пилота могла да траје неколико месеци.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво