Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нуклеарка Запорожје поново на мрежи; локалне власти: Ракетни напад руских снага на Дњепар

Рат у Украјини – 453. дан. Кијев понавља да украјинске трупе, иако "смањеног интензитета", напредују по боковима. После међусобних оптужби за прекид напајања струјом, нуклеарка Запорожје је опет на мрежи. На самиту Г7 у Јапану, председник САД Украјини обећао нову траншу војне помоћи од 375 милиона долара. Слање ловаца Ф-16 чини се извесним будући да је Џозеф Бајден рекао да му је Володимир Зеленски обећао да их неће користити за нападе на територију Русије.

Руски председник Владимир Путин честитао је паравојној групи "Вагнер" и руској армији на "ослобађању" Бахмута. "Свима који су се истакли биће уручена државна признања", наводи се у саопштењу Кремља.

Шеф "Вагнера" Јевгениј Пригожин рекао је да су његови борци испунили задатак заузевши комплетну територију града. Како је додао, своје позиције предаће руској војсци и отићи из зоне сукоба до 25. маја.

С друге стране, Володимир Зеленски негирао је да је Бахмут "пао".

Командант украјинских копнених снага Олександр Сирски нешто је другачије представио ситуацију у том стратешки важном граду у Доњецкој области, објавивши на Телеграму да кијевске снаге контролишу "безначајан" део Бахмута.

Додао је да ће задржати упориште које ће, како процењује, бити довољно за улазак у разорени град "када се ситуација промени."

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је да после разговора са Зеленским на самиту Г7 у Хирошими да је добио "уверавање" од украјинског председника да борбене авионе Ф-16, које би обезбедио Запад, неће користити за нападе на руску територију.

Бајден је обећао Зеленском и нови пакет војне помоћи у износу од 375 милиона долара који укључује муницију, артиљерију и оклопна возила.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво