СНС: ДС решио да распише изборе

Члан економског тима СНС-а Дејан Миљковић рекао да је Демократска странка решила да распише изборе, што се може закључити на основу догађања на финансијском тржишту.

Демократска странка ће расписати изборе, што се може видети на основу тренутног стања финансија, рекао је члан Главног одбора и економског тима Српске напредне странке Дејан Миљковић.

"Да је Демократска странка одлучила да распише изборе може се закључити на основу задуживања Владе у претходна три месеца и дешавања на финансијском тржишту", рекао је Миљковић, додајући да ДС о расписивању избора још није обавестио коалиционе партнере.

Функционер СНС-a је констатовао да се од 23. новембра до 31. децембра прошле године, Влада кроз кредите и обвезнице, са различитим временом доспећа, задужила око 600 милиона евра.

Према Миљковићевим речима, тренд задуживања се наставио и у овој години, јер се од 1. јануара до 23. фебруара, Влада Србије додатно задужила око 522 милиона евра, што укупно износи 1,125 милијарди евра.

"То није све, јер је управо у скупштинској процедури кредит од 290 милиона евра. Када на ових милијарду и 125 милиона додате 290 милиона евра, добијете 1,415 милијади евра, што се поклапа са почетним износом који је Влада поставила за продају 'Телекома'', истакао је Миљковић.

Функционер СНС-а је извео закључак да је Влада већ обезбедила 1,4 милијарде евра и да нема неки посебан интерес да прода 'Телеком'.

"Уколико, ипак, прода 'Телеком', имаће 2,8 милијарди евра у предизборној години", објаснио је Миљковић.

Миљковић је додао да се спремност за расписивање ванредних избора види и по изјавама министарке финансија Диане Драгутиновић да она има обзира према просветним радницима, али да Влада није нашла договор са ММФ-ом, па ће повећање плата и пензија имати форму једнократне помоћи, јер ММФ не дозвољава повећања које ће се одразити на наредну буџетску годину.

Миљковић је подсетио и на изјаву министарке да Влада има резервну варијанту за финансирање буџета, ако продаја 'Телекома' не успе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару