Без предлога о реконструкцији

Министар унутрашњих послова и лидер СПС-а Ивица Дачић каже да још нема званичног предлога о реконструкцији Владе. Влада функционише нормално, оцењује министарка финансија.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић, рекао новинарима у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, после свечане промоције нове класе полицијских приправника, да још увек нема званичног предлога модела реконструкције владе.

Дачић је изјавио, да је најважније да премијер Мирко Цветковић саопшти одређени предлог, па да на основу тога остали чланови владајуће коалиције дају своје мишљење и додао је да је странка коју он предводи, спремна за разговоре.

"Мислим да све треба завршити наредних недеља и ставити тачку на то", сматра Дачић.

Истичући да је у тим разговорима најважније анализирати "каква у ствари влада треба Србији", имајући у виду пре свега актуелну економску ситуацију и друге околности, он је напоменуо да је при томе потребно и упоредити моделе у развијеним европским земљама.

Дачић је поновио свој став, поводом предлога за смену министра Млађана Динкића, да је боље да се иде на превремене изборе, него да владајућа већина функционише по принципу међусобних свађа, уцена и притисака.

Лидер социјалиста је објаснио да је суштина тог премијеровог предлога "а се установи да ли уопште постоји парламентарна већина и да ли функционише Влада Србије и додао да су странке које су тражиле Динкићево смењивање биле спремне и за превремене изборе.

"Влада Србије теоријски може да функционише са шест до осам министара, као и са више од њих 30, као што је било у време владавине коалиције СПС-ЈУЛ-радикали" рекао је Дачић, коментаришући предлог лидера напредњака Томислава Николића о томе да се број министара смањи скоро дупло.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару