ДСС: "Колубара" средство за хајку

Потпредседник ДСС-а Ненад Поповић рекао да актуелно извештавање медија о раду челника Рударског басена "Колубара" од 2000. године личи на хајку против те странке. ДСС очекује истрагу о раду других јавних предузећа на чијем челу су људи из ДС-а.

Тренутно извештавање медија о раду челника Рударског басена "Колубара" од 2000. године изгледа као прогон Демократске странке Србије и ту нема објективног новинарства, изјавио је потпредседник те странке Ненад Поповић.

Поповић је оценио да се мора истражити и рад других јавних предузећа на чијем челу никад нису били кадрови ДCC-а и да се, ако се то не уради, све информације из медија око "Колубаре" могу назвати само хајком на ДCC којом власт покушава да скрене пажњу јавности са проблема који постоје у земљи.

"Медији су прећутали да се помоћна механизација у "Колубари" изнајмљивала деценијама пре него што су директори тог предузећа били чланови ДCC-а, а изнајмљује се и данас", рекао је Поповић.

"Власници приватне механизације су чланови многих странака. Не знам зашто се крију имена људи из Демократске странке, као и других странака које су на власти? Очекујем да предмет истраге медија буду и друга јавна предузећа", навео је потпредседник ДСС-а. 

Према његовим речима, било би лепо да јавност сазна кога су све донирала та предузећа, кога су спонзорисала, коме су се давале паре за снимање филмова и предложио да медији посете "Лутрију Србије", "Пошту", "Аеродром Београд".

"Бивши директори 'Колубаре' пролазе кроз медијски линч, а улогу тужилаштва и суда преузимају поједини медији. Да ли се неко пита шта ће бити са њима ако се на крају докаже да нису прекршили закон", истакао је Поповић.

Поповић је рекао да је ДCC одувек сматрао да нико није изнад закона и очекује да ће јавност сазнати имена свих људи одговорних за дешавања у "Колубари", а не само оних који су чланови ДCC-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару