Илић: ДС отима власт у општинама

Демократска странка са својим коалиционим партерима отима власт по многим општинама у Србији, што покушава и у Куршумлији, каже лидер Нове Србије Велимир Илић. Проблем двовлашћа у Куршумлији мора да реши председник Борис Тадић, истиче Илић.

Лидер Нове Србије Велимир Илић је, приликом обиласка одборника који штрајкују у згради општине Куршумлија, оптужио Демократску странку да са својим коалиционим партнерима "отима" власт по многим општинама у Србији, а да исто сада покушава и у Куршумлији.

Илић је у разговару са општинским руководством и одборницима коалиције Демократске странке Србије, Нове Србије и Групе грађана, који су се пре две недеље закључали у згради општине Куршумлија, рекао да проблем двовлашћа у тој општини мора да реши председник Србије Борис Тадић.

"Пошто се не поштују судске одлуке, овај проблем у Куршумлији мора да реши Борис Тадић. Ово је једна од најсиромашнијих општина у Србији и налази се на администарстивној граници Србије и Косова. Због сукоба око власти грађани овог града трпе, зато овај проблем хитно мора да се реши", рекао је Илић.

После разговара са штрајкачима, Илић се обратио и окупљеним грађанима испред зграде општине којих је било око 200, а које је позвао да дају подршку штрајкачима из коалиције ДСС, НС и ГГ.

Илић је поручио министру за државну управу и локалну самоуправу Милану Марковићу да мора да поступа по судским одлукама по којима, како је навео, три спорна одборника припадају коалицији НС, ДСС и ГГ.

Организатори штајка у општини Куршумлија позвали су грађане на свакодневна окупљања у општинској сали. Штрајкачи су поручили да неће излазити из зграде општине док се њихов захтев за поштовањем судских одлука не испуни.

Неколико одборника и општинско руководство из коалиције ДСС, НС и ГГ су у згради општине Куршумлија две недеље и не дозвољавају новоизабраном руководству из коалиције ДС, Г17 плус и СПС да обавља своју дужност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару