ЛДП за нови аранжман са ММФ-ом

Нови обавезујући аранжман са Међународним монетарним фондом је једина гаранција да се домаће јавне финансије, али и привреда, неће потпуно распасти, поручује ЛДП. ММФ нам је потребан као нека врста финансијског полицајца, поручује та странка.

Либерално-демократска партија поручила је да Србија треба да закључи нови обавезујући аранжман са Међународним монетарним фондом, јер је то једина гаранција да се домаће јавне финансије, али и привреда, неће потпуно распасти у предстојећим месецима и очекиваној изборној кампањи.

ЛДП је подсетио да је раније предлагао да се уђе у уговор са ММФ-ом још 2005. године, али да је власт закључила стенд-бај аранжман, који је истекао у априлу 2009. године, наводи се у саопштењу странке.

"Управо у те четири године су партије које су се мењале на власти, укључујући и оне које су данас у опозицији, својом расипничком политиком, куповином гласова кроз сумњиве пројекте, кроз НИП и трошење новца од приватизација на повећање потрошње, трасирале пут катастрофе са којом се суочавамо у последње две и по године", наводи ЛДП.

Та странка сматра да се у земљи у којој је 2010. године просечна плата пала са 380 на 320 евра, инфлација двоцифрена, а јавни дуг по глави становника порастао за 230 евра, не сме допустити политичарима да без спољне контроле опет почну да улажу буџетски новац у пројекте који ће пропасти чим се кампања и избори заврше.

"Не можемо да жртвујемо своју будућност због власти која намерава да у кампањи, као што су радиле и две владе пре ње, неразумно троши државни новац и да се и даље неконтролисано задужује како би покрила апетите неефикасних сектора државе, јавних предузећа и својих партијских кадрова које је распоредила на сва места где се неконтролисано троши тешко прикупљени буџетски новац", каже се у саопштењу.

"Док се у Србији не покрене политички и економски преокрет и док не почнемо да живимо у земљи која функционише на одговорним и тржишним принципима, ММФ ће нам бити потребан као нека врста финансијског полицајца и ревизора политике наше владе", наведено је у саопштењу ЛДП.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару