Илић: Власт скрива афере

Поводом почетка судског процеса против Миланка Шаранчића због злоупотребе положаја, председник Нове Србије Велимир Илић истакао да ниједан елемент оптужнице нема упориште и оптужио власт да прикрива многе афере, чекајући да ти случајеви застаре.

Председник Нове Србије Велимир Илић оптужио је власт да сакрива афере функционера и директора јавних предузећа из странака владајуће коалиције, чекајући да оптужнице застаре, док се, истовремено, обрачунава са Новом Србијом.

Илић је, на конференцији за новинаре, коментаришући почетак суђења бившем директору "Железница Србије", члану Нове Србије, Миланку Шаранчићу, оптуженом за злоупотребе положаја, истакао да ниједан елемент оптужнице нема упориште.

Председник НС-а сматра да се ради о обрачуну са његовом странком, док власт ћути о својим аферама.

Илић је упитао зашто је заустављен случај "VIP салона" на београдском аеродрому и директора Аеродрома Бојана Кришта, шта је са новцем изнетим на Кипар, "Сартидом", зашто се чекало да случај застари и зашто није подигнута оптужница.

Председник НС-а упитао је и шта је са афером "Кофер", у којој су сви ослобођени, као и са случајем закупљивања израелског сателита, где су "сад сви срећни што је сведено на само 28, уместо 43 милиона евра", за шта нико није одговоран.

Илић је рекао и да би требало да министар за просторно планирање Оливер Дулић кривично одговара и оптужио га да је посао постављања оптичког кабла уз Коридор 10, вредан 200 милиона евра годишње, дао без тендера приватној фирми, која није ни имала дозволу за бављење телекомуникацијама.

"Да ли је Управни одбор 'Путева Србије' расправљао о томе, Влада, Скупштина, Одбор за саобраћај и везе, да ли су сагласност дала сва јавна предузећа која треба да дају, Војска и остале службе које су надлежне", упитао је Илић.

Председник Нове Србије је, коментаришући економску ситуацију у земљи, нагласио да је позвао грађане да своје рачуне за струју пошаљу у Председништво Србије, Владу и Скупштину, јер ни они, како је рекао, не плаћају електричну енергију, ни грејање.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару