ДСС: Назире се коалиција СНС-а и ДС-а

Портпарол ДСС-а Петар Петковић каже да се, после иступа председника СНС-а Томислава Николића, може закључити да ће напредњаци и Демократска странка формирати коалицију после следећих парламентарних избора.

Митинг Српске напредне странке показао је да напредњаци могу после наредних избора да формирају власт са Демократском странком, изјавио је портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић.

"Томислав Николић је на митингу и у медијским наступима јасно рекао да неће сарађивати са ДСС-ом, али није експлицитно рекао да не може сарађивати са Борисом Тадићем и ДС-ом. Шта нам преостаје друго него да мислимо да ће власт да формира са Демократском странком", рекао је Петковић.

Портпарол ДСС-а оценио је да нема сврхе за расписивање ванредних парламентарних избора, ако ће се након њих наставити политика "ЕУ нема алтернативу" и додао да су Србији потребне суштинске промене у политици.

На питање да ли ДСС сада размишља о промени става према Новој Србији због учешћа те странке на митингу, Петковић је одговорио да је Илић изабрао свој пут.

"Он је био на митингу, на коме ми нисмо, тако да вам је све јасно", рекао је Петковић.

Портпарол ДСС-а указао је да је порука митинга, који су СНС и НС организовали пре два дана у Београду, да се напредњаци неће бавити влашћу, већ да само траже изборе, што, према његовој оцени, такође говори да ће после њих СНС формирати власт са ДС-ом.

Петковић је лидеру напредњака "замерио" и што током скупа није поменуо Косово и Метохију, као и што није изнео примедбе на рачун ЕУ, која, како сматра, преко Еулекса Србији отима јужну покрајину.

Портпарол ДСС-а је додао да та странка, ипак, подржава сваку акцију која може да доведе до расписивања ванредних парламентарних избора, јер је ситуација у земљи катастрофална, али да је одлука о томе "у рукама коалиције која се бахато понаша".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару