Блокада општине Куршумлија

Руководство општине Куршумилја, које чине представници ДС-а, Г17 плус и СПС-а, јутрос није могло да уђе у зграду општине, пошто се бивше руководство, из коалиције ДСС-НС-СРС, које не жели да изврши примопредају власти, закључало у згради општине.

Општинско руководство Куршумлије које чине представници Демократске странке Србије, Нове Србије и Српске радикалне странке, као и неколико одборника тих странака, закључали су се јутрос у згради општине и нису дозволили никоме од запослених у тој институцији да уђе у зграду.

Запослени у општини и руководство које чине представници Демократске странке, Г17 плус и Социјалистичке партије Србије јутрос су покушали да уђу у зграду општине и да оду на своја радна места, али им је радник општинског обезбеђења рекао да нико не може да уђе у зграду. Запослени су, затим, отишли кућама.

Локална Радио-телевизија Куршумлије јутрос је објавила да су штрајкачи радикализовали штрајк глађу и да је зграда општине закључана, као и снимак изјаве одборника Ђуре Цахуна, који тврди да штрајкачи неће дозволити да општина поново почне да ради, док се не испуне њихови захтеви.

Цахун је затражио пријем код председника Србије Бориса Тадића, а од министра за државну управу и локалну самоуправу Милана Марковића да спроведе одлуке Уставног и Управног суда и да та општина буде третирана као и општине у којима је Демократска странка на власти.

Представници руководства из коалиције ДС, Г17 плус и СПС јутрос су о дешавањима у згради општине обавестили полицију, али им је речено да ће пријава бити прослеђена надлежном тужилаштву.

Новоизабрани заменик председника Скупштине Бранислав Јовановић рекао је да тим поступком штрајкачи желе да спрече новоизабрану председницу општине Весну Јаковљевић из ДС-а да пребаци новац буџетским корисницима.

"Сценарио у згради општине је осмислила локална телевизија Куршумлија, која их отворено подржава, и пре него што они започну било какву акцију та телевизија је већ све објавила. Та телевизија свакодневно отворено позива грађане на окупљања, а говор мржње је неизоставан", рекао је Јовановић, додајући да су школе остале без грејања, јер Јаковљевићева није могла данас да пребаци новац за грејање.

"Они су нас спречили у томе како би приказали јавности да смо ми криви због свих проблема. Очекујемо да ће већ сутра сви морати да напусте зграду општине и да ће општина неометано наставити да функционише", рекао је Јовановић.

Ново општинско руководство ће, чим се ослободе просторије општине, најпре пребацити новац буџетским корисницима, а затим упутити писмо РРА са захтевом да се одузме дозвола за рад локалној РТВ Куршумлија, додао је Бранислав Јовановић.

Двовлашће у куршумлијској општини траје више од три месеца. На једној страни је коалиција ДСС-НС-СРС, која не жели да изврши примопредају власти, а на другој коалиција ДС-Г17 плус-СПС.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару