ДС: Одговор изазовима

Демократска странка је једина политичка снага у Србији наклоњена стратешком планирању будућности, поручио лидер ДС-а Борис Тадић на годишњици обнављања рада те странке. У политици треба да имате визију, и срећу, да се нађете у власти у добро време, што се ДС-у никада није дешавало, каже Тадић.

Обележивши 21. годишњицу оснивања, Демократска странка поручује да ће најважнији задатак бити проналажење одговора на изазове друге деценије 21. века, односно реализација стратешког плана "Србија 2020".

Лидер Демократске странке и председник Србије Борис Тадић нагласио је да је та странка и даље једина политичка снага у Србији која је наклоњена стратешком планирању будућности.

Тадић истиче да је долазак на власт прилика да се мења фактичко стање и да се створи нова перспектива за људе. Тадић жали што су демократе "шансу добиле у најтежим временима".

"У политици треба да имате визију, али и срећу, да се нађете у власти у срећна времена, када је лако реализовати идеје, а ми никада нисмо били на власти у срећна времена. Али, као што је говорио Зоран Ђинђић: Да је другачије, не би нама запало", рекао је Тадић.

Тадић: Одани идеалима

Према његовим речима, Демократска странка ће остати спремна на жртву, зарад слободне и просперитетне Србије.

Назвавши ДС националном институцијом, Тадић је позвао у ту странку све који "желе да се жртвују за своју земљу, да преузимају ризике, а да, при том, не траже ништа за себе".

Према његовим речима, ДС ће наставити да придобија интелектуалце и "мислеће" људе који ће учествовати у креирању будућности Србије и помоћи да она нађе своје место у савременом свету.

Демократска странка, према његовим речима, мора остати одана идеалима из времена свог оснивања, а то су социјална правда и честитост.

Свечаности у Крунској улици присуствовали су председник Владе Србије Мирко Цветковић и више министара из редова те странке.

Годишњица странке обележена је читањем одломака из књиге о историјату ДС-а, чији је приређивач посланик демократа Горица Мојовић. Одломке су читали глумци Ђурђија Цветић и Светозар Цветковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару