Николић: СНС не позива на насиље

Позив грађанима да зауставе Београд ако Влада Србије не испуни захтеве напредњака никако не значи позив на насиље и поручио да ће митинг опозиције, заказан за 5. фебруар, проћи у миру и без инцидената, изјавио председник СНС-а Томислав Николић.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић рекао је да се припреме за митинг, 5. фебруара, приводе крају и да постоји одлична сарадња са властима и полицијом.

Он је рекао да позив грађанима да зауставе Београд, ако Влада у року од два месеца не испуни захтеве напредњака, никако не значи позив на насиље и поручио да ће митинг опозиције, заказан за 5. фебруар, проћи у миру и без инцидената.

"Са митинга у суботу послаћемо јасне поруке и захтеве за променама у Србији", поручио је Николић и упозорио да ће, ако то не буде испоштовано, његови организатори ће сазвати нови скуп са којег се неће разилазити до испуњења захтева.

Биће то прави "гандијевски" скуп, који ће протећи мирно, најавио је Николић и предвидео да ће грађани показати колико су незадовољни ситуацијом у Србији.

Лидер СНС-а очекује да ће грађани поручити да је време да политичари на власти оду и сматра да је сада право време за изборе.

"Уколико не испуне наше захтеве, организоваћемо масовно седење на улицама у центру града и блокирати Београд, 15-20 дана, или колико буде требало", предочио је Николић.

Томислав Николић је подсетио да су и таксисти тако нешто урадили, истичући да о насиљу не може бити ни говора.

"Постоје одређени проблеми са организацијом митинга", указао је Николић и поменуо пример уговора са "Железницама Србије" који је потписао Градски одбор СНС-а Новог Сада.

"Платили смо унапред да се превезе око 800 наших људи на митинг, али нам је у последњи час јављено да вучна кола нису исправна и да је велики мраз, па договорено не могу да испуне", рекао је Николић напоменувши да "Железнице припадају Србији, а не Демократској странци".

"После скупа неће бити шетње", рекао је Николић, поручујући да ће први пут полиција и учесници митинга добро сарађивати.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару