Дачић о посети САД

Посету САД искористићу за разговоре са америчким званичницимa о развоју сарадње две државе у области безбедности, рекао министар полиције Ивица Дачић, уочи посете Вашингтону.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да ће посету САД искористити за разговоре са америчким званичницим о развоју сарадње две државе у области безбедности.

Дачић, који ће у четвртак присуствовати Молитвеном доручку у Вашингтону, истакао је да ће то бити прилика и за сусрете у вези са питањима наших политичких односа, али и за развој односа у области безбедности.

Он је најавио да ће након Вашингтона посетити Охајо, односно Кливленд и Колумбус, где живи вели број наших грађана, као и грађана који су нашег порекла, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Дачић је најавио да ће посета Охају, такође, бити веома значајна, подсетивши да Војска Србије има партнерске односе са Националном гардом Охаја, наводи се у саопштењу.

"Определили смо се за развој добрих односа са полицијском компонентом Гарде", рекао је он, најавивши низ састанака и са званицницима Охаја.

Дачић ће посетити и Конгрес, Белу кућу и Стејт департмент, где ће разговарати са конгресменима - члановима српског кокуса и Комитета за националну безбедност.

Он ће се сусрести и са замеником помоћника државног секретара Стејт департмента, са којим ће говорити о питањима трговине наркотицима, наводи се у саопштењу.

Дачић ће се састати са директором Агенције за борбу против илегалне трговине наркотицима (ДЕА), а боравак у САД искористиће и за разговор са државним тужиоцем и представницима дијаспоре у Охају, где живи велики број грађана српског порекла.

Молитвени доручак у Вашингтону, чији је домаћин председник САД, одржава се сваког првог четвртка у фебруару.

Традиција окупљања на Молитвеном доручку установљена је пре више од пет деценија - за време председника Двајта Ајзенхауера, а том скупу присуствује велики број државних званичника и истакнутих личности из целог света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару