Париз подржава кандидатуру Србије

Француска даје безрезервну подршку Србији за добијање статуса кандидата за чланство у Европској унији, изјавио потпредседник Владе Србије за европске интеграције Божидар Ђелић, након сусрета са француским министром за европске послове Лораном Вокијеом у Паризу.

Потпредседник Владе Србије за европске интеграције Божидар Ђелић изјавио је после сусрета са француским министром за европске послове Лораном Вокијем, да Француска даје безрезервну подршку Србији за добијање статуса кандидата за чланство у Европској унији.

Ђелић је, у изјави за Танјуг, истакао да је током разговора добио подршку француског колеге и за почетак преговора за улазак у ЕУ "под условом да буду испуњени сви неопходни услови".

"Као што је и сам Векије рекао, прошло је време ЕУ када су се неке одлуке доносиле мимо конкретних достигнућа у домену реформи. Ми смо истовремено предочили потребу да финансијска подршка Уније земљама које се приближавају буде боље распоређена у годинама које долазе", додао је Ђелић.

Значајна финансијска подршка

Према његовим речима, не би требало да се чека улазак у ЕУ да би финансијска подршка била значајно повећана, већ је то потребно радити постепено на путу ка чланству.

Ђелић је рекао да је током посете Паризу имао и разговоре са представницима Министарства за спољну трговину Француске о условима стратешког партнерства између Србије и Француске за изградњу београдског метроа.

"Француска је одредила три милиона евра донација за студију изводљивости. Очекујемо да француска страна обезбеди што боље могуће услове да би постала наш стратешки партнер у једном веома битном инфраструктурном пројекту за Београђане, а и за целу нашу земљу", додао је Ђелић.

Ђелић је истакао и да је његова посета Француској припрема за предстојећу посету председника Србије Бориса Тадића тој земљи, на пролеће ове године.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару