У ишчекивању кандидатуре

Годину на измаку обележило очекивања грађана да Србија што пре приступи ЕУ, оценила председница Скупштине Славица Ђукић Дејановић. Велики број људи схвата да мора да се мења да бисмо у наредној години добили статус кандидата, додала Ђукић Дејановић.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић оценила је да је годину на измаку обележило очекивање грађана за што бржим уласком Србије у ЕУ. Велики број људи схвата да мора да се мења да бисмо у наредној години добили статус кандидата за чланство у европској породици народа, додала је Ђукић-Дејановић.

"Мислим да је комплетно расположење грађана у смислу симпатија, очекивања и рада на себи да се што пре нађемо у Европској унији заиста обележило 2010. годину и да велики број људи схвата да мора да мења себе да бисмо у наредној години били кандидати за Унију", рекла је Ђукић Дејановић Танјугу.

Председница Скупштине је додала да је то сазревање свести нешто што треба не само похвалити, већ они, који су на одговорним државним функцијама, треба да стимулишу на сваки могући начин.

Када је реч о раду парламента, 2010. годину је обележио дијалог политички супротстављених посланика.

"Није било ципела, гађања... Дакле, то је оно што је позитивно, а оно на чему још треба да радимо је још увек недовољан значај надзорне функције, коју би требало себи да поставимо као циљ", рекла је Ђукић Дејановић.

Према њеним речима, надзорна функција парламента, кроз сарадњу са независним телима, изабраним кроз посланичка питања и контакте са владом, треба да буде јаснија грађанима и зато се много више мора радити на афирмацији онога што се догађа на скупштинским одборима, и то са аспекта потреба обичног, просечног човека.

"Морамо бити јаснији и у том смислу да објаснимо шта за мајку, за оног ко чека посао, за пензионера, за тог најпросечнијег, обичног нашег грађанина Србије, значи један закон који донесемо", прецизирала је Ђукић Дејановић.

Председница скупштине је истакла да је током ове године усвојен мањи број закона него у претходној, али да је рад био квалитетнији, развијен је дијалог, огроман број предложених амандмана постао је саставни део закона, што је поправило законодавну активност.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару