СНС: Година разарања

Српска напредна странка сматра да је 2010. година била година разарања Србије и њених укупних потенцијала од стране режима и да 2011. мора бити изборна година.

За Српску напредну странку 2010. година је била година година разарања Србије и њених укупних потенцијала од стране режима. СНС сматра да у 2011. години грађани морају добити шансу да се демократски изборе за преко потребне промене.

"Биланс Владе Србије у 2010. години је био негативан у скоро свим областима, хаос у држави је нешто што је обележило владавину актуелног режима", оценио је члан Главног одбора СНС Марко Ђурић на страначкој конференцији за новинаре.

Осим што је опао стандард грађана, јер је просечна зарада у еврима мања за 20 одсто, власт није остварила скоро ниједно обећање у области инфраструктуре, рекао је Ђурић.

На међународном плану, Влада је у години на измаку, према оцени СНС, довела до урушавања угледа Србије.

Изменама правосудних закона власт покушава да избегне одговорност за катастрофалне резултате правосудне политике, рекао је Ђурић.

"Нетачно се приказује да се катастрофални резултати реформе правосуђа могу исправити новим лошим законима", рекао је Ђурић.

Ђурић каже да су законске измене Закона о Високом савету судства и о судијама предложене по хитном поступку без консултовања стручне јавности и да ти предлози крше Устав Србије и правила међународног права.

Због "неуспеле" реформе правосуђа у Србији је на делу процват организованог криминала и корупције и за то стање су одговорини аутори тог реформског поступка, каже Ђурић.

Ђурић каже да је и Влада у образложењу измена закона констатовала да је избор судија обављен на нетранспарентан начин и да је било угрожено начело независности судија.

"СНС поставља питање ко ће у извршној власти сносити одговорност што је реформа правосуђа оцењена на такав начин у владином предлогу", рекао је Ђурић.

Ђурић је оценио да 2011. године мора бити избора, како би грађани добили шансу да се на миран и демократски начин изборе за суштинске промене које су неопходне Србији.

СНС ће предузети конкретне акције у борби за расписивање избора, међу којима су протест 4. фебруара у Београду и акција прикупљања потписа за промену Устава, најавио је Ђурић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару