Тадић оперисан

После операције Ахилове тетиве, председник Борис Тадић je добро. Операција протекла у складу са очекивањима. Лекарским тимом руководио професор Сакари Орава, специјалиста из Финске.

Председник Србије Борис Тадић подвргнут је јутрос на Војно-медицинској академији операцији леве Ахилове тетиве, саопштено је из кабинета председника.

Операција завршена у складу са очекивањима и председник се осећа добро, саопштио је Тадићев кабинет.

Операцију је извео конзилијум лекара који чине ортопедски хирурзи са Клинике за ортопедију и трауматологију ВМА др Зоран Поповић и др Милимир Кошутић и анестезиолог др Никола Филиповић.

Лекарским тимом руководио је професор Сакари Орава, ортопедски хирург и специјалиста спортске медицине из Финске.

Члан тима лекара који је извео операцију, професор др Зоран Поповић, изјавио је да је оперативни захват био успешан и да се председник Тадић осећа добро.

"Цео тим који је извео ову операцију, са професором Сакаријем Оравом на челу, задовољан је током и исходом операције. Све је протекло по плану, и председник Тадић се осећа добро", изјавио је професор Поповић Танјугу.

Угледни ортопедски хирург истиче задовољство и чињеницом да је у тиму лекара који су оперисали председника Србије био и његов фински колега.

Професор Поповић је рекао да су српски ортопедски хирурзи веома едуковани и потпуно у току са напретком на пољу ортопедске хирургије и са најсавременијим процедурама код оваквих и свих других ортопедских захвата.

Учешће финског специјалисте није сензација

Он истиче, такође, да учешће финског специјалисте др Ораве у операцији председника Тадића није сензација, већ честа пракса да стручњаци из Београда сарађују са колегама из региона, Европе и света, и то тако што наши стручњаци одлазе на стране клинике, а њихове колеге долазе у Србију како би заједно оперисали.

"Ово је била прилика да радимо заједно са уважених колегом из Финске, који је водећи хирург у свету за ову врсту операција. Заједно смо извели оперативни захват и целим током операције били смо сагласни у свим процедурама ", рекао је професор Поповић.

Директор Института за ортопедско-хируршке болести Бањица др Слободан Славковић изјавио је да је то што је фински стручњак Сакари Орава био на челу тима који је оперисао Бориса Тадића веома корисно не само за председника, већ и за српску ортопедију.

Он такође указује да је заједнички рад са колегама из иностранства пракса која је веома корисна и за једне и за друге стручњаке.

Славковић је рекао да је и сам био консултован о стању Ахилове тетиве код Тадића пре пар месеци, те да поуздано зна да председник Србије није инсистирао да се ангажује фински стручњак.

"Уосталом, није Тадић отишао у Финску да га оперише Орава, већ је Орава дошао у Србију да оперише Тадића", истакао је др Славковић.

То што је он био на челу тима који је оперисао Тадића није корисно само за председника, већ и за српску ортопедију. Човек је стварно велико хируршко име у свету", нагласио је директор Института Бањица.

По његовом мишљењу, у хирургији се "не сме бити аутистичан", већ се морају размењвати искуства, пракса и процедуре са колегама из света.

Орава је оперисао на десетине "захтевних пацијената" - професионалних спортиста, али и људи који раде на таквим пословима да им је неопходан бржи опоравак, а то је и случај са председником, додао је Славковић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару