Вучевић: Трудимо се да направимо равномеран развој; Гојковић: Договорили смо се да озбиљно приступимо формирању буџета

Премијер Милош Вучевић изјавио је после заједничке седнице републичке и покрајинске владе у Новом Саду да је поносан на све што републичка влада ради у Војводини, указавши на значајне инвестиције. Председница Владе Војводине Маја Гојковић рекла је да су се договорили да озбиљно приступе формирању буџета за 2025. годину и да заврше заједничке пројекте.

У Новом Саду је одржана заједничка седница покрајинске и републичке владе о побољшању сарадње, инфраструктурним пројектима и енергетици.

Седници су председавали премијер Милош Вучевић и председница Покрајинске владе Маја Гојковић.

Председница Владе Војводине Маја Гојковић рекла је на конференцији за медије после седнице да су разговарали о политичкој и економској ситуацији у Србији.

"Договорили смо се да озбиљно приступимо формирању буџета за 2025. годину, да завршимо заједничке пројекте и да све пројекте које имамо у плану да покрећемо у будућности, да то буду пројекти искључиво окренути ка користи и побољшању животног стандарда грађана и грађанки Аутономне Покрајине Војводине", истакла је Маја Гојковић.

Гојковић: Никада се у историји АП Војводине није толико радило на инфраструктурним пројектима

Изразила је захвалност Влади Србије што се, како је оценила, никада у историји АП Војводине није толико радило на инфраструктурним пројектима у свим областима – на изградњи путева, железница, болница, плановима за изградњу новог моста и два започета која ће бити завршена до краја 2027. године.

"Заиста су велика улагања од стране Владе Србије на територији АП Војводине. У последњих 12 година заиста видљиво колико смо променили слику града Новог Сада и Војводине набоље у односу на ранији период", рекла је Гојковићева.

Навела је да је веома значајно што је заједничка седница две владе одржана на Дан ослобођења Новог Сада и захвалила премијеру Вучевићу што је иницирао одржавање седнице након шест година паузе.

Премијер Вучевић је изјавио да је поносан на све што републичка влада ради у Војводини, указавши на значајне инвестиције. “Трудимо се да направимо равномеран развој Србије“, истакао је премијер.

“И немојте ме замерити што ћу да кажем, а ја мислим да ја то смем да кажем, пошто долазим из овог града, да грађани у овом делу Србије, у Војводини, имају једну предност, јер Покрајинска влада увек доноси један плус који иначе немају остали грађани Србије“, указује Вучевић.

Подсетио је да је у току изградња пројекта Клиничког центра Војводине и да је у току набавка опреме.

"Нисам задовољан како иде динамика радова, али добра ствар је да смо дошли на ниво да купујемо опрему и да идемо ка финиширању тог пројекта који се чекао више деценија", рекао је премијер.

Додао је да у области заштите животне средине у Војводини постоје инвестиције од 80 милиона евра, а када је спорт у питању, навео је да је у току пројекат реконструкције стадиона Карађорђе, вредан 11 милиона евра.

Навео је да су теме разговора на заједничкој седници били и спорт, култура, додајући да треба да се реши проблем финансирања Народног позоришта у Суботици, као и да је посебан акценат стављен на развој Сремских Карловаца, као део пројекта Експо 2027.

Вучевић је додао да су у плану и два моста преко Дунава, један код Бачке Паланке, који спаја  Бачку и Срем, и један мост у Банатској Паланци, који спаја јужни Банат и Браничево.

Премијер је у име Владе честитао Новосађанима 80 година од ослобођења у Другом светском рату.

Вучевић: Евентуална реконструкција Владе разматраће се на пролеће

Говорећи о реконструкцији Владе, Вучевић је рекао да ће се евентуална реконструкција кабинета разматрати на пролеће, као и да се о томе консултовао са председником Вучићем.

Вучевић је, након заједничке седнице Владе Србије и Владе АП Војводине, на новинарско питање о томе хоће ли бити реконструкције Владе и да ли је председник Србије Александар Вучић подржао ту идеју, као и да ли су министри озбиљно схватили његову намеру, рекао да ништа не говори напамет.

"Више пута сам о томе причао са председником који ми је дао мандат за састав Владе. Ово није место где ћемо да причамо о реконструкцији", рекао је Вучевић.

Он је додао да је логично да се реконструкцијом Владе бави на пролеће, када се уједно и обележава годину дана од њеног формирања, осим ако неко, како је рекао, "не направи фаул".

"Био то премијер или било ко од министара. Највише волим оне што не верују да може доћи до реконструкције. У политичкој историји Србије има доста оних који нису веровали да могу да буду замењени", нагласио је Вучевић.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи