Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Оптужбе и опомене у наставку седнице Скупштине о рударењу литијума

Посланици Скупштине Србије су наставили расправу о предлогу забране истраживања и експлоатације бора и литијума. У наставку седнице посланица Еколошког устанка Данијела Несторовић прочитала је писмо житеља Горњих Недељица. Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић поручила је да пројекта неће бити ако се студијама докаже да ће долина Јадра постати пустиња. Изречене опомене Милошу Парандиловићу и Александру Јовановићу.

Скупштина Србије почела је јуче прву седницу редовног јесењег заседања, на којој посланици разматрају измене Закона о рударству и геолошким истраживањима, којима се тражи забрана истраживања и експлоатације бора и литијума.

Овлашћени предлагач закона Данијела Несторовић, посланица Еколошког устанка, образложила је предлог, о којем су представници власти и опозиције на јучерашњој седници изнели опречна мишљења.

Опозициони посланици, као и самостални, њих 86, иницијативу за одржавање седнице поднели су 10. септембра.

Предлог за измену Закона о рударству потписали су посланици из Еколошког устанка, Народног покрета Србије, Ми – снага народа,проф. др Брнимир Несторовић, колиције НАДА, Ми – Глас из народа, Србија центра, Демократске странке, Зелено-левог фронта, Странке слободе и правде, Покрета слободних грађана, као и самостални посланици.

У Предлогу измена и допуна Закона о рударству и геолошким истраживањима, између осталог, у члану 4а, тражи се забрана примењених геолошких истраживања, експлоатације и прераде бора и литијума.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да неће присуствовати седници Скупштине Србије о литијуму, јер је опозиција инсистирала да он не присуствује.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи