Читај ми!

Институције на северу КиМ и даље блокиране, радници и данас покушали да уђу у канцеларије

На северу Косова и Метохије тзв. косовска полиција пети дан држи у блокади зграде српских институција. Више стотина запослених и данас покушава да уђе у своје канцеларије институција Владе Србије, у којима су радили све до прошле недеље.

Зграде Привремених општинских органа, Фонда ПИО за Косово и Метохију, Косовскомитровичког управног округа, Центра за социјални рад и даље су под блокадом полиције.

Њени припадници са дугим цевима у блиндираним и теренским возилима, даноноћно дежурају на улазима објеката испред којих су постављене металне и папирне табле са називима министарстава владе у Приштини.

Поједини међу јуче окупљенима поручили су да су им институције у којима раде извор живота. Указали су да ако им не буде дозвољено да се врате у узурпиране зграде, онда ће грађани по изводе и друга документа морати да одлазе у најближе градове у централној Србији по документа, као што тренутно чине када подижу новац.

Полиција је у тренутку окупљања запослених појачала своје снаге специјалцима и оклопним возилима на више локација у Косовској Митровици и Лепосавићу.

Запослени захтевају да им се омогући право на рад, а од међународне заједнице да буде одлучнија у реаговању и омогући им право на живот и право на рад.

уторак, 03. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару