Петковић: Наставља се Куртијев терор, сада хоће да хапси и политичке представнике Срба

Директор Канцеларије за КиМ рекао је да Аљбин Курти наставља да спроводи терор на северу КиМ, и да сада хоће да хапси и политичке представнике српског народа како би остварио свој наум - да пола Срба протера, а другу половину похапси.

Налози да се челници Српске листе саслушају у својству "осумњичених", због наводног “фалсификовања докумената” је показатељ бруталног политичког прогона лидера Срба са севера КиМ који је наредио Аљбин Курти и који ће имати далекосежне последице, написао је Петковић на мрежи Икс. 

"Руководство српских институција ништа није 'фалсификовало' и све су радили искључиво у складу са законом, пружајући услуге и Србима и Албанцима! Да је Курти формирао ЗСО, данас не бисмо били у оваквој ситуацији", рекао је Петковић. 

Петковић је рекао да је о најновијем Куртијевом насиљу Београд одмах обавестио међународну заједницу и Кфор.

"Ако су њихов највиши домет - саопштења и вербална осуда и то без икакве конкретне реакције, постаје јасно шта је позадина Куртијевог прогона Срба", рекао је Петковић.

Потпредседник Српске листе Драгиша Миловић рекао је у Таковској 10 да се од представника блокираних институција тражи да дају изјаве због наводно фалсификованог потписа.

“Имам информацију да се тражи да се дају изјаве од појединих председника привремених органа и директора ових наших институција, да се 5. овог месеца јаве у регионалну јединицу на север и дају изјаву због наводног фалсификованог потписа“, рекао је Миловић.

среда, 04. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару