Читај ми!

Скупштина наставља расправу о амандманима на измене Закона о платним услугама

Ванредно заседање Скупштине Србије, на чијем је дневном реду 60 тачака, биће настављено расправом о амандманима на измене и допуне Закона о платним услугама. Седница на којој се расправља и о избору гувернера и председника Фискалног савета, наставља се у 10 сати.

Значајан део скупштинске расправе посвећен је Декларацији са Свесрпског сабора.

Једна од тема расправе петог дана рада парламента била је и претплатa за јавне сервисе, а предлогу да се повећа са 299 на 349 динара противе се посланици опозиције.

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов истакао је да ће повећање ТВ таксе од 50 динара допринети бољем функционисање јавних сервиса, а посебно информисању на језицима националних мањина на РТВ и РТС.

Посланици су завршили расправу у појединостима о предлогу за измене Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности које су посланици владајуће коалиције подржали, док су их представници опозиције критиковали.

Неким од законских измена предвиђено је да припадник снага безбедности који оствари право на куповину стана под повољнијим условима не може да отуђи стан, да га издаје или користи за пословну делатности, а стан не могу да користе лица која нису чланови ужег породичног домаћинства.

Током расправе о изменама и допунама Закона о платним услугама, која ће данас бити настављена, гувернер Народне Банке Србије Јоргованка Табаковић истакла је да Србија данас има рекордних 27 милијарди евра бруто девизних резерви и 46,5 тона злата. Нагласила је да је само на пет тона које су купљене у јулу зарађено 20 милиона долара.

Међутим, иако питање рударења литијума није на скупштинском дневном реду, међу посланицима ни јуче није изостала расправа о том питању.

Шефица посланичке групе Странке слободе и правде Мариника Тепић рекла је да нико није против рударства, него против рудника "Рио Тинто", рудника литијума "који власт преваром покушава да изгура након избора" и та превара, како је рекла, "неће да прође тек тако".

Министарка Дубравка Ђедовић Хандановић упитала је посланике опозиције о најави скупа у Београду, да ли испод Народне скупштине има нешто да се копа, пошто, како је рекла, "накарадно користе реч копање“. Тиме, како је рекла "скрнаве рударску струку и 150.000 људи који од тога живе".

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару