Брнабић: Најоштрије осуђујем насиље над запосленима у просвети

Председница Скупштине Ана Брнабић најоштрије је осудила насиље над запосленима у просвети. Тражи да се састане надлежни одбор за образовање.

Председница Народне Скупштине Ана Брнабић изјавила је да најоштрије осуђује вербално и физичко насиље над запосленима у просвети, васпитачима, наставницима, професорима.

Брнабићева је на ванредној конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекла да је то недопустиво и да очекује општу осуду читавог друштва.

Она је тражила да се састане надлежни одбор за образовање и да подржи напоре свих релевантних министарстава, како би се решили проблеми и да, ако треба, да се мењају закони, који ће се наћи на седницама народне Скупштине.

Ана Брнабић каже да је разочарана што се ова тема користи за политичко поткусуривање. "То није тема за политичку борбу", рекла је председница парламента.

Брнабићева је рекла да сви треба да радимо на пружању подршке наставном кадру.

"Материјални статус просветара није одличан али је неупоредиво бољи него што је био. Радићемо на побољшању. У последњих 10 година преко 20.000 просветара смо пребацили на уговоре за стално”, рекла је председница Скупштине.

Полиција је ухапсила жену којој се кривичном пријавом ставља на терет да је у основној школи "Јован Дучић" на Новом Београду, незадовољна оценом која је закључена њеном сину, наставници упутила претње, вређала је, почупала за косу и задала јој више удараца у пределу стомака. 

среда, 19. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије