Читај ми!

Вучић: За мене су избори завршени, много важних одлука на Свесрпском сабору

Председник Србије Александар Вучић најавио је много важних одлука на великом Свесрпском сабору, међу којима и одлука о изградњи меморијалних центара у Београду и Доњој Градини. Поручио је да ће Србија дати све од себе да избегне сваки сукоб и да ће се бринути о економији. За њега су, каже, избори завршени и додаје да је сада посао на институцијама.

Александар Вучић је на представљању новог електромоторног кинеског брзог воза Соко, рекао новинарима да ће сутра на Свесрпском сабору бити донето много важних одлука, међу којима и одлука двеју влада о изградњи меморијалних центара у Београду и Доњој Градини.

"Биће добрих ствари, са приче ћемо прећи на дела", рекао је Вучић. 

Најавио је да ће Србија уплатити 10 милиона евра за пут Бијељина – Сремска Рача, за који је већ преузела обавезу да ће га изградити.

"Људи мисле да је то само састанак Додика и Вучића, не – сваки министар ће примити свог партнера из Републике Српске", навео је председник.

"Свако је пронашао свог партнера коме ће да помаже и где ће да виде како ће моћи да раде у будућности заједно", рекао је Вучић.

Навео је да ће бити по 1.000 људи из културно-уметничких друштава Србије и Републике Српске.

Србија ће дати све од себе да у 21. веку избегне сваки сукоб 

Председник је указао да све што се дешава у свету и Европи полако води у катастрофу и поручио да ће Србија дати све од себе да у 21. веку избегне сваки сукоб и брине о економији.

"Воз кад из станице крене и онда се залети, а иде низбрдо и негде још мало наилази на литицу и испод тога провалију. И сад размислите може ли воз да преживи пад у провалију, а другог пута нема. А када овако стрмоглаво иде, ко може да га заустави – плашим се више нико", рекао је Вучић коментаришући изјаве француског и руског председника, Емануела Макрона и Владимира Путина, о наоружавању.

Истакао је да је за Србију важно да чува мир, да сачува народ и људе.

"Даћемо све од себе да Србија у 21. веку избегне сваки сукоб, сваки рат и да само граби у миру ка великим економским успесима", навео је Вучић.

Навео је да је јавни дуг Србије испод 50 одсто и да очекује да ћемо пре краја године добити инвестициони рејтинг, за шта истиче да је показаљ стабилних финансија државе.

"Сада откупљујемо прве количине меркантилне пшенице, повећавамо резерве свих намирница и узимамо сировине за наше лекове", рекао је Вучић.

За мене су избори завршени

Председник је рекао да су за њега избори завршени и да нема времена да се бави тиме ко ће да формира власт на Врачару, Старом граду или у неким другим местима.

"За мене су избори завршени, посао је на државним органима, институцијама. Ја сам рекао и једнима и другима шта мислим и да воде рачуна о народу", рекао је Вучић.  

Како је додао, нема снаге да се бави тим питањима.

"Ово је слободна земља, свако има право да каже шта жели. Посвећен сам 2027. години и ономе што морамо да урадимо – агенда раста, повећање плата и пензија у наредном периоду", рекао је Вучић.

Навео је да су на Новом Београду, Врачару и у Нишу поново погледани гласачки листићи, и да је "све како је написано", односно да је на два бирачка места установљено да су грешке биле за по један листић.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару