Читај ми!

Дијалог у Бриселу – Петковић: Поновили смо наш предлог, али без решења, очекујем нови позив за 10 дана

Разговори у оквиру дијалога Београда и Приштине, поводом одлуке о забрани употребе динара на KиМ, одржани су у Бриселу. Петар Петковић је изјавио да су ставови две стране и даље удаљени. Мирослав Лајчак: Успели смо да премостимо неке разлике, ускоро наставак разговора.

Делегацију Београда предводио је главни преговарач и директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић.

Ово је четврти пут за нешто више од месец дана да су се у Бриселу водили разговори Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ, о забрани употребе динара на KиМ.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак недавно је изразио наду да ће се током данашњих разговора премостити преостале разлике.

Он је оценио да је претходни састанак на нивоу главних преговарача, који је одржан 25. марта, био конструктиван, да су обе стране имале прилику да образложе своје идеје и ставове и да је закључено да је потребан још један састанак.

Лајчак је 25. марта саопштио је да су главни преговарачи Београда и Приштине у Бриселу изнели своје предлоге у вези са уредбом тзв. ЦБK о забрани употребе динара на KиМ и да су разговори помогли да се "разјасне важни детаљи".

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић рекао је после састанка 25. марта  у Бриселу да Приштина нема политичку вољу да се дође до решења за употребу динара на KиМ.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво