Читај ми!

Нова рунда дијалога Београда и Приштине завршена без договора, наставак 4. априла

Разговори делегација Београда и Приштине, који су одржани и пре недељу дана на нивоу главних преговарача, завршени су и данас у Бриселу без договора. Наставак 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да Приштина нема политичку вољу да се дође до решења за употребу динара на КиМ.

Дијалог представника Београда и Приштине о одлуци о готовинском пословању на Косову и Метохији завршен је данас у Бриселу без договора. Биће настављен 4. априла, јавља дописник РТС-а.

У Бриселу су прошле недеље разговарале делегације које су предводили главни преговарачи Петар Петковић и Бесник Бисљими.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију изјавио је тада да је током трилатералног састанка српска делегација истакла све што отежава опстанак Срба на КиМ и да је за Србију важно да у дијалогу нађе решење које ће укључивати наставак функционисања Поштанске штедионице на КиМ.

Мирослав Лајчак је оценио да је састанак показао да ће имплементацијом Споразума о путу нормализације морати да се позабаве на највишем нивоу – на састанку лидера.

Премијер у Приштини Аљбин Курти поновио је да дијалог у Бриселу није приоритет његове владе, оптуживши Београд да “стално крши договор”. На то је реаговао Петар Петковић, истичући да су Куртију приоритет напади на Србе.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво