Читај ми!

Случај Слађана Трајковића – породица упутила захтев међународној заједници да се брани са слободе

Породица Слађана Трајковића, оптуженог због наводно учињеног кривичног дела ратног злочина, упутила је молбу за подршку његовој одбрани са слободе "свим релевантним међународним факторима", саопштио је Трајковићев бранилац адвокат Дејан Васић.

Дејан Васић је навео да су Слађанова супруга Сузана Трајковић, њихова деца, поновили његову чврсту жељу за суочењем са свим сведоцима оптужбе и вољу за учешће у поступку.

Породица је, такође, спремна да свом породичном имовином гарантује да неће побећи и да ће се поступак спровести несметано, додао је Васић.

Молба је упућена шефовима УНМИК- а, ОЕБС-а, амбасадама Америке, Енглеске, Немачке, Франциске и Италије, као и посреднику ЕУ за дијалог Мирославу Лајчаку, шефу дипломатије ЕУ Жозефу Борељу, као и изасланику САД за Западни Балкан Габријелу Ескобару.

"И даље у тешком здравственом стању"

Адвокат истиче да је његов брањеник и даље у тешком здравственом стању и да му недостаје болничка нега.

Слађан Трајковић је ухапшен 16. децембра прошле године у Бошњачкој махали у Северној Митровици због сумње да је наводно учествовао у ратном злочину 1999. године.

Трајковић је у јулу ове године, као бившу полицајац у северном делу Косовске Митровице, изведен пред суд у Приштини, због оптужби да је наводно починио ратни злочин током сукоба на КиМ 1998. и 1999 године, али се на инсистирање браниоца, није изјашњавао по наводима оптужнице због непостојања услова и недостављања списа његовој одбрани.

Тада се није изјаснио по оптужбама, као ни у другом покушају месец дана касније, пошто је адвокат Васић инсистирао да му тужилац, пре читања оптужнице достави све списе тужилаштва из истраге вођене против његовог брањеника.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво