Читај ми!

Подигнута оптужница за ратне злочине против Слађана Трајковића

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу пред Посебним одељењем Основног суда против Слађана Трајковића, због сумње да је наводно починио ратне злочине током сукоба на КиМ на подручју Вучитрна.

"Специјално тужилаштво саопштава да је оптужница против Слађана Трајковића подигнута због сумње да је током рата на Косову, у периоду 1998–1999. у региону Вучитрна, појединачно и у саучесништву с другим лицима, тешко кршећи правила међународног права као учесник српских полицијских и војних снага допринео убиствима, рацијама, премлаћивању, малтретирању, хапшењу, мучењу, окрутном и нехуманом поступању према албанским цивилима", наводи се у саопштењу.

Трајковића даље терете за наводно "држање у условима ропства, депортације и протеривања хиљада албанских цивила као и пљачке, паљења и уништавања кућа цивилног становништва албанске националности које није директно учествовало у сукобу, у ком случају је озбиљно нарушило правила међународног права током рата".

"Овим радњама окривљени С. Т. у саизвршилаштву са другим непознатим припадницима поменуте јединице српске полиције и другим наоружаним и униформисаним лицима починио је кривично дело 'ратни злочин против цивилног становништва', предвиђено и кажњиво по члану 142 и 22 Кривичног закона бивше СФРЈ", подвлачи се у саопштењу. 

Слађан Трајковић је бивши полицајац косовске службе у региону Митровица север, који је поднео колективну оставку са осталим српским колегама крајем прошле године. Убрзо потом је ухапшен у Бошњачкој махали.

недеља, 03. децембар 2023.
3° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке