Читај ми!

Ухапшен још један Србин на северу КиМ, одређен притвор Далибору Спасићу, протести у Лепосавићу и Косовској Митровици

Још једно хапшење Срба на северу Косова и Метохије. Ухапшен је Урош Вукашиновић из Лепосавића због наводне умешаности у напад на новинаре. Приштински суд одредио 30 дана притвора Далибору Спасићу. Одржани су протести у Лепосавићу и Косовској Митровици. Организована је и протестна шетња од Митровице до Звечана.

У суботу увече косовски специјалци у Житковцу код Звечана претукли су двоје деце од 17 и 15 година.

Због наводне умешаности у напад на новинаре у петак је ухапшен Немања Влашковић, којем је одређен притвор од 30 дана.

У суботу је на Јарињу ухапшен Далибор Спасић, такође осумњичен за нападе на новинаре.

Марија Радосављевић, мајка деце која су нападнута у Житковцу код Звечана, каже да ниједној мајци не би пожелела оно што је она доживела. Описала је како ју је полиција спречила да приђе ћерки и да су изнад девојчице стајала двојица полицајаца с пушкама у рукама.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да нико из међународне заједнице није реаговао на то што је косовска полиција брутално претукла двоје српске деце код Звечана и упитао њихове представнике ''да ли то значи да ране српске деце не боле''.

Манастир Високи Дечани позвао је све стране да учине све како би се ескалирајући проблеми на северу КиМ решавали на миран начин.

"Желимо да истакнемо да насилне полицијске мере и запаљива реторика не могу бити пут ка стабилности на КиМ, нити могу да изграде поверење међу грађанима. Штавише, наставак тренутне ситуације и терора, прети широј стабилности и безбедности свих становника", истиче се у саопштењу.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак најавио је одлазак у Вашингтон на разговоре о ситуацији на Косову и Метохији.

Забрана за пролаз робе из централне Србије и даље важи, па је несмањена и колона теретњака на административним пунктовима. Колоне путничких аутомобила нема, али има чекања због детаљне контроле сваког возила.

Председник привредне коморе у Приштини Љуљзим Рафуна изјавио да је забрана пролаза робе из централне Србије нанела штету привреди на КиМ.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара