"Сачекуша" Бошка Обрадовића за Брнабићеву и министре

Председник Двери Бошко Обрадовић и још неколико опозиционих посланика "дочекали" су испред Дома народне скупштине премијерку и министре Владе Србије, који су дошли да одговарају на питања посланика.

Испред парламента су били и Мирослав Алексић (Народна странка), Ана Стевановић (Клуб самосталних посланика), Марија Јањушевић (Двери), као и активиста Двери Југослав Кипријановић.

Они су држали фотографије премијерке и министара, а испод њихових слика су исписали надимке који се могу повезати са наводним аферама које им се приписују.

Обрадовић је добацивао министрима, са некима је ушао и у вербални сукоб, али није дошло до инцидената.

Он је са осталим посланицима стајао на степеништу које води у хол скупштине, било је и посланика СНС такође, а у непосредној близини је било скупштинско обезбеђење, које је пратило целу ситуацију.

"Спусти се на земљу, иди на изборе", поручио му је министар здравља Златибор Лончар, након чега га је Обрадовић питао да ли је нормално да власт не позива никог на разговор.

Док су њих двојица разговарали, остали посланици су добацивали.

Када се појавио посланик СНС-a Игор Бечић, Обрадовић му је рекао: "Где си, Бечићу, кућо стара, хоћемо ли да кренемо од твоје дипломе", а на то му је Бечић одговорио да је "најбоље да крену од цркве и пара које је (Обрадовић) покрао".

У међувремену се појавио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић кога је Обрадовић "позвао" да погледа "изложбу".

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је новинарима да су "приредили изложбу министрима" с обзиром на то да, како каже, у парламенту нема услова за рад и како би их подсетили на сва "недела" због којих би требало да поднесу оставке.

Алексић је у рукама имао форографију министра Александра Вулина кога је, каже, хтео да пита да ли му је стигао још неки пакет од тетке за време служења војног рока.

Обрадовић је новинарима рекао да му је драго што је имао прилику да се са министрима суочи "очи у очи и да покаже да су кукавице, јер нису дошли да погледају изложбу".

"Нико од њих није смео да стане, изузев Златибора Лончара који је на један коректан начин стао, погледао 'изложбу', разговарао, ни у чему се нисмо сложили, али смо барем разговарали. И њега сам питао, да ли је нормално да после четири месеца протеста један од пет милиона ниједан представник власти не позове на разговоре о захтевима", рекао је Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару