"Перформанс" посланика Двери на седници Одбора за КиМ

Посланици Двери Бошко Обрадовић и Марија Јањушевћ ометали су почетак седнице парламентарног Одбора за КиМ, тако што су изашли за говорницу са транспарентима са исписаним политичким паролама, а потом ушли у расправу са члановима Одбора који су протестовали због њиховог, како су рекли, "јефтиног перформанса".

Обрадовић и Јањушевићева су стали за говорницу у тренутку када је заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев изашао да представи годишњи извештај о раду Канцеларије.

Држали су транспаренте на којима је било исписано: "Издали сте Косово" ,"Нема разграничења", "Косово и Метохија су Србија - један од пет милиона".

"Перформанс" двоје посланика Двери изазвао је расправу међу члановима одбора, при чему су неки опомињали Обрадовића, а неки и председника одбора Милована Дрецуна због описивања ситуације.

На критике да је направио јефтин перформанс, Обрадовић је упитао да ли је коректно издавати КИМ. Звонимир Стевић, функционер СПС-а са КиМ је на то узвратио Обрадовићу: "А хоћеш ти да га браниш?".

Како су седници присуствовали и представници Срба са КиМ, Обрадовић им је поручио да не негодују због њиховог иступа, већ због поступака власти.

"Људи хоће да вас оставе у ‘шиптарској држави‘, а ви седите са њима, не дај боже да живите у великој Албанији", рекао је Обрадовић.

На то се могло чути питање за Обрадовића: "Кад си последњи пут био на КиМ".

Председник одбора изразио је незадовољство што посланици Двери нису одлучили да говоре на седници одбора, већ да омаловажавају то скупштинско тело.

Када се Козарев вратио за говорницу, рекао је да је, без обзире на групу која је дошла да прави проблем, он ту и када је тешко и када је мање тешко, као што су и остали чланови канцеларије за КиМ "ту за српски народ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару