Михајловић: ДС користи популизам да би се вратио на власт

Док је била на власти Демократска странка користила је популизам за богаћење својих функционера, а данас истим средствима покушавају да се врате на власт, изјавила је потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић каже да Шутановац, који је раније данас тражио да се у Београду смањи цена грејања, и ДС сваког дана имају нови предлог како да реше проблем које нису умели да реше свих оних година кад су били на власти - од цене грејања, преко укидања парафискалних намета до борбе против криминала.

"Али, како су радили, тако су и прошли и тако и данас пролазе на изборима, јер грађани дају поверење онима који су одговорни и способни да воде државу", наводи Михајловићева, наводи се у саопштењу.

Сматра да је невероватно да они који су од комуналних предузећа, својим популизмом и користољубивошћу, направили губиташе, данас имају смелости да неком деле савете о томе како се води комунални систем.

Према њеном мишљењу, добро је што грађани данас имају прилику да чују њихова обећања и да на време препознају нови популизам ДС-а.

"Колико су поверовали њиховој причи, најбоље говоре резултати последњих локалних избора на којима је ДС потучен до ногу", закључила је Михајловићева.

СНС: Јуриш "лоповске коалиције" на пуну градску касу

Како се наводи у страначком саопштењу напредњака, Драган Ђилас и Александар Шапић су београдским електранама оставили дуг од четири милијарде динара због неплаћених рачуна за грејање вртића, болница и школа, а тај дуг је вратила власт СНС-а.

"Лажи и манипулације су једино што грађанима нуди лоповско-тајкунска коалиција под вођством Мишковића. Шутановац, ДЈилас, Шапић, Јанковић, Јеремић, Живковић и остали који су опљачкали грађане, сада јуришају на пуну градску касу", кажу напредњаци реагујући на изјаву лидера ДС Драгана Шутановца да цена грејања у Београду треба да се смањи и да се плаћа по утрошку.

У СНС кажу да се електране данас послују стабилно, а самим тим грађани имају стабилно грејање.

"Још важније новац се враћа управо Београђанима кроз километре нове топловодне мреже. Само у 2017. години електране су имале преко 110 градилишта. Неистина је да не постоји могућност плаћања по утрошку, јер Београђани имају опцију да одлуком Скупштине станара затраже и такву врсту обрачунавања", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да СНС свакодневно води бригу о Београду и грађанима, као и да ће наставити да улажу у инфраструктуру града, у нов асфалт, нове водоводне и канализационе мреже, у топлификацију...

"Београђани заслужују једнаке услове било да живе у најужем центру града или на периферији. Српска напредна странка је за протекле три и по године показала да су нам сви грађани првог приоритета", закључује СНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи