Вучић пожелео Борисову успешно председавање ЕУ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са бугарским премијером Бојком Борисовом, коме је честитао наступајућу Нову годину и пожелео успешно председавање Европској унији, прво откако је Бугарска постала чланица ЕУ.

Александар Вучић је захвалио премијеру Бугарске Бојку Борисову на подршци Бугарске европском путу Србије, рекавши да очекује да током следеће године Србија оствари велики напредак у преговорима о приступању ЕУ.

Вучић је посебно захвалио на томе што ће бугарско председавања ЕУ бити посвећено европској перспективи Западног Балкана, доприносећи на тај начин јачању стабилности и сарадње у региону, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Председник Србије је зато у разговору истакао значај одржавања Самита ЕУ - Западни Балкан, који Бугарска организује у мају.

Вучић и Борисов су разговарали и о наставку билатералне сарадње Србије и Бугарске, посебно о конкретним пројектима који доприносе инфраструктурном и енергетском повезивању двеју земаља. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи