Читај ми!

Србин са Флориде о урагану "Милтон": Најтеже је било ишчекивање, избегли смо најгоре

Америчку савезну државу Флориду ударио је ураган "Милтон" који је срећом ослабио на снагу тропске олује па je, према званичницима, избегнут "најгори сценарио." Михаило Стојковић, професор математике у средњој школи у Сент Питерсбург у близини Тампе рекао је за Радио Београд да су најтежи били неизвесност и чекање удара урагана.

Ураган "Милтон" је у међувремену ослабио на тропску олују категорије три с ветровима до максималних 201 километар на час.

Док је олуја још имала снагу урагана пете категорије брзина је достизала 180 миља на сат што је скоро 290 километара на час. Михаило Стојковић наводи да је ураган ослабио док је стигао до места у коме живи, Сент Питерсбурга у близини Тампе.

Будући да су најгоре прошли становници јужне Флориде, Стојковић као срећну околност истиче то што је живи северније.

Каже да му је најтеже било ишчекивање и припреме за удар урагана које су трајали три-четири дана.

"Очекивали смо најгоре, јер су најгоре и предвиђали. И кад је синоћ најзад ураган стигао, једино што смо имали као последицу је нестанак струје и интернет везе", навео је професор математике у средњој школи у Сент Питерсбург у разговору за Радио Београд.

"И то је углавном било све. Пар грана је пало са дрвета исред моје куће и није направило никакву штету", додаје мештанин Сент Питерсбурга на Флориди.

Каже да је од пријатеља и са медија сазнао да је у јужним деловима Флориде стање катастрофално. "Место директног удара било је између Сарасоте и Брадентона. Велики хаос, кровови су летели, чак има и неколико жртава", закључио је Стојковић.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи