Путинoва честитка Вучићу, уз поруку о наставку рада на сарадњи

Председник Русије Владимир Путин честитао је Нову годину бројним светским лидерима, а међу њима и председнику Србије Александру Вучићу, којем поручује да у наредној години рачуна на то да ће бити настављен заједнички рад с циљем унапређење билатералне сарадње у свим областима, на корист оба народа.

Како је објављено на сајту Кремља, руски лидер у поруци, у којој српском председнику честита Нову годину и Божић, такође наводи да очекује даљу сарадњу у циљу јачања регионалне стабилности и безбедности.

Путин је такође подсетио на недавну посету српског председника Москви.

Вучић је боравио у посети Русији од 18. до 20. децембра.

Путин, традиционално, сваке године упућује новогодишње честитке светским лидерим.

То је урадио и ове године, упутивши новогодишње поруке председнику САД Доналду Трампу, кинеском лидеру Си Ђинпингу, британској премијерки Терези Меј, немачкој канцеларки Ангели Меркел и председнику Франк Валтеру Штајнмајеру, турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану.

Путинове честитике добили су, између осталих, и председник Француске Емануел Макрон, премијер Јапана Шинзо Абе, први човек УН Антонио Гутерес, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху, председник Белорусије Александар Лукашенко, сиријски председник Башар ел Асад и други.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи